Πουλάκης-Παιδικοί σταθμοί: Εξήγγειλε πρωτοβουλία ΥΠΕΣ -Προειδοποιούν για απεργίες οι εργαζόμενοι

Απέφυγε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ, Κ. Πουλάκης, να αναλάβει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στους εργαζομένους που διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργού Παιδείας  για ένταξης των παιδιών από 4 ετών στα νηπιαγωγεία, θεωρώντας ότι θα οδηγήσει σε κλείσιμο τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα στις συναντήσεις που είχε σήμερα ο κ. Πουλάκης, με συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, που πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, τους ανέφερε ότι «το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλία συζήτησης με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αποτυπωθούν με σαφήνεια και να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι του θέματος». Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποίησεων τους.

Ο Κώστας Πουλάκης, πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΠΟΕ – ΟΤΑ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και την ΠΟΠ – ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου: «Βασικό θέμα των συναντήσεων ήταν οι θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την εξαγγελία της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και την επίδρασή της στις δομές και τους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, οι οποίοι λειτουργούν στο πλαίσιο ευθύνης των Δήμων.

Ο κ. Πουλάκης, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι οι ανησυχίες, οι απόψεις και οι προτάσεις τους θα μεταφερθούν στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο σε προγραμματισμένη επίσκεψη για να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δημοκρατία και τη Χρηστή Διακυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι – στη βάση της κατεύθυνσης που έθεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλία συζήτησης με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αποτυπωθούν με σαφήνεια και να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι του θέματος».

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Την ίδια στιγμή με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων προειδοποιούν την κυβέρνηση συνδικαλιστές των ΟΤΑ.

Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν θα προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας εάν έως τις 16 του μηνός (συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ), το υπουργείο δεν ξεκαθαρίσει το ζήτημα με το μέλλον των απασχολούμενων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως υποστηρίζουν, η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα προνηπιακά τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠ-ΕΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!