Πουλάκης: Αναλογική η συγκρότηση δημοτικών, περιφερειακών συμβουλίων -Ελάχιστες αλλαγές σε χωροταξικό

Με πιο ξεκάθαρο τρόπο από ποτέ μίλησε για την καθιέρωση της (απλής) αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μίλησε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής για την αναμόρφωση του Καλλικράτη, Κώστας Πουλάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης μίλησε για «αναλογική συγκρότηση δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων που θα δημιουργήσει κουλτούρα συνεργασιών στην Αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες», καλώντας την ΚΕΔΕ που αντιδρά, «να μην μείνει ουραγός  σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή που ήδη έχει γίνει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο».

Όσον αφορά το χωροταξικό, ο κ. Πουλάκης υποστήριξε ότι «δεν έχουμε πρόθεση να το πειράξουμε το χωροταξικό με εξαίρεση δύο-τρεις μοναδικά ακραίες περιπτώσεις».

Παράλληλα ο κ. Πουλάκης, όπως αναμενόταν, προανήγγειλε ότι θα ζητήσει μία μικρή παράταση στη λειτουργία της Επιτροπής, οι εργασίες της οποίας έληγαν στις 6 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε εκ νέου ότι «πρέπει πρώτα να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του κράτους και μετά η αλλαγή του εκλογικού νόμου».

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!