Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας στην εφορία σε 100 δόσεις (απόφαση)

Όλες οι λεπτομέρειες για την υπαγωγή στη ρύθμισης οφειλών στην εφορία έως και 100 μηνιαίες δόσεις περιγράφονται στην απόφαση της ΓΓΔΕ Κατερίνας Σαββαϊδου η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα στη ρύθμιση καταγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση, οι εξαιρέσεις από αυτή αλλά και τα χρέη που μπορούν να ρυθμιστούν και τα ευεργετήματα για όσους υπαχθούν στις νέες ευνοϊκές διατάξεις εξόφλησης ληξιπρόθεσμων ή απλά βεβαιωμένων οφειλών έως την 1η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα μπορούν να υπαχθούν:

-Βεβαιωμένες οφειλές ως την 1 Οκτωβρίου του 2014 που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία δεν τηρείται.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου του 2014 οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή και την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής.

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η οφειλή που μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση δεν θα υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα καταβάλλεται σε τρεις μέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και οι επόμενες δόσεις την εργάσιμη μέρα των επόμενων μηνών. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους οφειλέτες που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» του 2013 και είναι συνεπείς, παρέχεται κίνητρο που ισοδυναμεί με επιπλέον μείωση κατά 20% των προσαυξήσεων τους αν παραμείνουν στην ίδια ρύθμιση με τις λιγότερες δόσεις.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Η καταβολή της οφειλής δύναται να πραγματοποιείται μέσω πάγιας εντολής στους φορείς είσπραξης.

Ποιοι εξαιρούνται 

i) Δεν υπάγονται οφειλές που σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις δεν δύνανται να υπαχθούν σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών.

ii) Ομοίως δεν υπάγονται οφειλές η αποπληρωμή των οποίων έχει ρυθμιστεί από συμφωνία που επικυρώθηκε με δικαστική απόφαση κατ΄άρθρο 99 επ. Πτωχευτικού Κώδικα, 44 ν. 1892/90 ή άλλες διατάξεις, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στη συμφωνία.

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΡΥΘΜΙΣΗ, ΕΦΟΡΙΑ, ΧΡΕΗ, ΔΟΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!