Πώς θα πάρετε το επίδομα πίσω από τις τράπεζες - Η «λύση» που προτείνεται - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
27
Ιανουάριος
Back

Πώς θα πάρετε το επίδομα πίσω από τις τράπεζες – Η «λύση» που προτείνεται

Μετά τις καταγγελίες δικαιούχων ότι τους κρατήθηκε από τις τράπεζες μέρος του επιδόματος λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για αδυναμία του μηχανογραφικού συστήματος των τραπεζών να ξεχωρίσει ποιο ποσόν που μπαίνει στο λογαριασμό τους είναι ακατάσχετο (επίδομα) και ποιο κατάσχεται (πχ ενοίκια).

Με βάση την πρώτη ενημέρωση που έχει το υπουργείο, οι τράπεζες δεν μπορούν να καταθέσουν ξανά από μόνες τους τα χρήματα στον ίδιο λογαριασμό του δικαιούχου και αυτό γιατί θα κατασχεθούν τα ποσά αυτομάτως και πάλι!

Επομένως, οι δικαιούχοι, θα πρέπει να πάνε πίσω στο γκισέ για να λάβουν το ποσό σε μετρητά. Οι υπόλοιποι καλούνται να προσέξουν ποιον λογαριασμό δηλώνουν στις τράπεζες για να εισπράξουν το μέρισμα. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσει και τις 250.000 ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβουν «κοινωνικό μέρισμα», σε περίπου ένα μήνα από τώρα.

Ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων συνεχίζεται αμείωτος, αφού την Παρασκευή πληρώθηκαν οι 205.912 δικαιούχοι που πρόλαβαν να κάνουν αίτηση μέσα σε 17 ημέρες (μέχρι 3 Μαΐου) αλλά μέσα στις επόμενες 5 μόλις ημέρες (από 4 έως 8 Μαΐου) υπεβλήθησαν 68.000 νέες αιτήσεις!

Έτσι, μαζί με άλλες 62.000 αιτήσεις που συμπληρώθηκαν πριν τις 3 Μαΐου (αλλά βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου), στη σειρά για να πάρουν το επίδομα στις αρχές Ιουνίου βρίσκονται ήδη περίπου 130.000 νοικοκυριά.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!