Πώς θα μετεξελιχθούν οι Αποκεντρωμένες – Οι αλλαγές και το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΕΣΔΑ

Με δημόσια προκήρυξη θα καλυφθούν οι θέσεις των Γενικών Διευθυντών των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που θα αντικαταστήσουν τους Γενικούς Γραμματείς, θέση την οποία, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, κατήργησε ο Νίκος Βούτσης. Όπως, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετική διάταξη θα περιληφθεί στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ και τα συγκεκριμένα στελέχη «θα αναλάβουν μόνιμα καθήκοντα στο πλαίσιο του νέου ρόλου που θα αποκτήσουν οι δομές».

Σύμφωνα με τον υπουργό,  νέες αλλαγές στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα γίνουν σε επόμενο νομοσχέδιο του ΥπΕΣΔΑ, στο οποίο θα συμπεριληφθεί η αποκοπή των επτά δομών από την άσκηση ελέγχων σκοπιμότητας και η μετάβασή τους σε ένα πλαίσιο όπου ως ανεξάρτητες αρχές θα εποπτεύουν τους δήμους. «Αλλά ούτε κατ’ υπόνοια θα κάνουν ελέγχους σκοπιμότητας. Φεύγει αυτό το “αγκάθι”», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης. Το συγκεκριμένο, δεύτερο «βήμα» προγραμματίζεται να νομοθετηθεί με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο για την αλλαγή του πλαισίου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και της επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο τομέα. Μέρος των αρμοδιοτήτων που κατείχαν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα περάσει στους ΟΤΑ. Το τοπίο θα συνδιαμορφωθεί με εκτενή διάλογο του υπουργείου με τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΤΣΗΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ, ΥΠΕΣΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]