Πώς θα μειωθούν προσαυξήσεις και πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να μειώσει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις κατά τη διενέργεια των ελέγχων, ακόμη και για τις παλαιές χρήσεις και για τις υποθέσεις που έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Με το νέο τρόπο ελέγχου θα μειωθούν οι φόροι και τα πρόστιμα άνω του 70% σε σχέση με αυτά που επιβάλλονται με το ισχύον σύστημα.

Τα παραπάνω καταγράφει δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο, ειδικότερα, για τις χρήσεις μέχρι και το 2012, καταρεγείται ο εξωλογιστικός προσδιορισμός των κερδών που οδηγούσε σε τεράστιες επιβαρύνσεις. Η κατάργηση του εξωλογιστικού προσδιορισμού αφορά και τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη ελεγχθεί και έχουν βεβαιωθεί οι φόροι και τα πρόστιμα. Για τις περιπτώσεις αυτές θα γίνει επανέλεγχος.

Με τη νέα διαδικασία, οι επιχειρήσεις γλιτώνουν από τους υπέρογκους φόρους και τα πρόστιμα, που επί της ουσίας δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για τα δημόσια έσοδα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις εισπράττεται μόλις το 0,3%. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να τα πληρώσουν, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε παύση των εργασιών τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΦΕΙΛΕΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!