ΡΟΗ
προηγ επομ

Πώς θα υποβάλλετε δηλώσεις: 19 ερωτήσεις & απαντήσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Η ρύθμιση χρεών προς την Εφορία με τις 100 δόσεις παρατάθηκε έως και τις 26 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση, που θα είναι η τελευταία, δόθηκε καθώς οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στις 40 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης έχουν ξεπεράσει τις 700.000 και αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ.

Αν και έναν αριθμός από αυτές τις αιτήσεις τελικά δεν θα «κλείσει», όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», η ανταπόκριση στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και τα έσοδα που έχει ήδη εισπράξει το Δημόσιο (εφάπαξ εξόφληση, προκαταβολή ή πρώτη δόση) πλησιάζουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη «μετά από κύμα αιτημάτων φορολογουμένων και φορέων, μεταξύ των οποίων και ενώσεις μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει παράταση της ρύθμισης έως και τις 26 Ιουνίου».

Σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η εφημερίδα παραθέτει 19 ερωτήσεις – απαντήσεις για τη συμπλήρωσή τους, όπως για παράδειγμα αν είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ΑΜΚΑ, τι πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος στην περίπτωση που δεν συμφωνεί με τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στους κωδικούς των εισοδημάτων κλπ.

Δείτε παρακάτω τις 19 ερωτήσεις και απαντήσεις:

tovima 19 er-ap a

tovima 19 er-ap b

Πηγή: Το Βήμα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, 100 ΔΟΣΕΙΣ, ΕΣΕΕ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΜΚΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!