Πώς θα διοριστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου (εγκύκλιος)

Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής διορίζονται με κλήρωση, από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, από τους δικαστικούς λειτουργούς, δικαστικούς υπαλλήλους, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κ.λπ., σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Προκειμένου, λοιπόν, να διορισθούν έγκαιρα οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στα εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν για τη διεξαγωγή των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015», προστίθεται στην εγκύκλιο, «παρακαλούμε να φροντίσετε άμεσα για τη σύνταξη των αντίστοιχων ονομαστικών καταλόγων και να αποστείλετε τους καταλόγους αυτούς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ως ακολούθως:

Α. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συντάσσει ονομαστικούς καταλόγους όλων των αναφερομένων στο άρθρο 68 της εκλογικής νομοθεσίας (παρ. 3 στοιχεία α΄ έως και γ΄, ε΄, στ΄, η΄, ι΄, ια΄, ιβ΄ ιδ και ιε΄), όπως ισχύει, προσώπων.

Ειδικότερα, στους καταλόγους των δικαστικών υπαλλήλων, πρέπει να περιληφθούν οι υπάλληλοι με βαθμό Α’, Β’, Γ΄και Δ΄ της γραμματείας των δικαστηρίων, δηλαδή του Συμβουλίου της Επικρατείας, όλων των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, των Εισαγγελιών, της Γενικής Επιτροπείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων.

Β. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 74 του ν. 4257/2014 (Α΄93) που αντικαθιστά την παρ. 6 περίπτωση δ του άρθρου 68 της εκλογικής νομοθεσίας (π.δ. 26/2012), ονομαστικούς καταλόγους των παρέδρων και των εισηγητών του, καθώς και των δικαστικών υπαλλήλων που αναφέρονται στην παρ. 3 στοιχείο ιε΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 68 του ανωτέρω π.δ.

Γ. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σύμφωνα με την παράγραφο 6γ του άρθρου 68 του προαναφερόμενου π.δ., ονομαστικούς καταλόγους των δικαστικών αντιπροσώπων του.

Δ. Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ονομαστικούς καταλόγους όλων των δικηγόρων και των ασκούμενων δικηγόρων της περιφέρειάς τους».

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική εγκύκλιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!