Ο Λοβέρδος κερδίζει τον Μητσοτάκη στα… σημεία – Προς επανατοποθέτηση πάνω από 600 διοικητικοί των Πανεπιστημίων

Η ανάγκη της νέας κυβέρνησης Σαμαρά να (επί)δείξει «κοινωνικό πρόσωπο» οδήγησε στην πρώτη νίκη ενός (νέου) «λαϊκο- εκσυγχρονιστή» κατά ενός (παλιού) «νέο-φιλελελεύθερου». Συγκεκριμένα, μετά την τετραμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο, ο (νέος) υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με πληροφορίες απί το Μαρούσι, φαίνεται να επικράτησε στα… σημεία του (παλιού) υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλαδή, υιοθετήθηκε η πρόταση του κ. Λοβέρδου να επανατοποθετηθούν περισσότεροι από 600 από τους 1.136 εργαζόμενους και όχι 500 που ήθελε ο κ. Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση Λοβέρδου ήταν στην ουσία η ίδια με αυτή του πρώην υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την οποία είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πάντως, μετά τα δημοσιεύματα για ήττα του,  με «διαρροές» συνεργατών του ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, τονίζοντας ότι δεν έχει κλείσει ακόμη ο ακριβής αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων  των Πανεπιστημίων που θα επανατοποθετηθούν.

Μάλιστα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε και νέα συνάντηση το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!