Πώς λειτουργεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων για συμβάσεις δημοσίων έργων (εγκύκλιος)

Διευκρινήσεις σχετικά με τη λειτουργία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Κληρώσεων για Δημόσιες Συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών», δίνει με εγκύκλιο του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι οι διατάξεις της απόφασης, έχουν εφαρμογή στις διαδικασίες
απευθείας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών & λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, του άρθρου 118 του ν.4412/2016, των οποίων η
εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι ίση ή κατώτερη των 20.000,00 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Σύμφωνα με το άρθρο 118 παρ. 5 του ν.4412/2016, για την επιλογή του αναδόχου διενεργείται υποχρεωτικά δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση μέσω του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Κληρώσεων (Κ.Η.Σ.Κ) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Κάθε Αναθέτουσα Αρχή, η οποία επιλέγει να προσφύγει στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, αιτείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εγγραφή της στο Κ.Η.Σ.Κ .
Κάθε Χρήστης, υπάλληλος Αναθέτουσας Αρχής, αιτείται ηλεκτρονικά την εγγραφή
του μέσω του δικτυακού τόπου του Κ.Η.Σ.Κ. και συμπληρώνει τα απαραίτητα προσωπικά του στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ, ΑΔΤ, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδικότητα, στην ενσωματωμένη στο σύστημα, ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!