Υπεγράφη η ΚΥΑ για εφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους – Ποιο θα είναι το ύψος της αποζημιώσης (όλη η απόφαση)

Δημοσιεύθηκε, σήμερα Σάββατο η Κοινή  Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (KYA) Γιάννη Μιχελάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών  Χρήστου Σταϊκούρα για τον καθορισμό αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων των εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων κ.λπ. που διορίστηκαν για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ ρυθμίζει την καταβολή της αποζημίωσής τους με νέο τρόπο και με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη ταλαιπωρία και καθυστέρηση στην πληρωμή.

Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε όσοι δικαιούνται να προεισπράξουν την αποζημίωση και τα οδοιπορικά τους έξοδα να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Επισημαίνουμε ότι για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

  • Ορθή αναγραφή του ΑΦΜ στη διατακτική που παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας στην τράπεζα καθώς και
  • Μέριμνα για την έκδοση αντιγράφων (φωτοτυπιών) διορισμού και διατακτικής πριν την κατάθεση των πρωτοτύπων στην τράπεζα.

Οι δικαιούχοι αποζημίωσης θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην ορθή τήρηση των οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου που θα βρίσκουν μέσα στο σάκο με τα αιτούμενα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) στοιχεία.

Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων  τους από τη Γ.Γ.Π.Σ οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση στο διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr , όπου θα δηλώνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο θα πιστώνεται το ποσό της αποζημίωσης τους.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αυτή καθορίστηκε στα 90,00 ευρώ και θα είναι αφορολόγητη, χωρίς κρατήσεις και ακατάσχετη (Ν. 4262/2014).

Η ΚΥΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ, ΕΦΟΡΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!