ΡΟΗ
προηγ επομ

«Πορτοκαλί» συναγερμός για τις απολύσεις

Συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα ή την Τρίτη, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα εξετάσει τα τελευταία πέντε νέα οργανογράμματα που αφορούν στα υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης. Την ίδια ώρα, παραμένουν οι απειλές της τρόικας (που θα φύγει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας) για μη εκταμίευση της δόσης εάν δεν υπάρξει περιοριορισμός στο δημόσιο τομέα και απομάκρυνση των επίορκων

Με τα νέα οργανογράμματα, αναμένεται να μπουν σε διαθεσιμότητα από 600 έως 950 υπάλληλοι, που μαζί με τους 291 έως 542 των πρώτων έξι από τους οποίους ξεκίνησε η β΄φάση και τους 761 έως 846 υπαλλήλους της δεύτερης «παρτίδας» των οργανογραμμάτων υπουργείων αναμένεται να συμπληρώσουν στο «μαγικό αριθμό» 25.000 (τόσους θέλει η τρόικα να είναι εκτός Δημοσίου μέχρι το τέλος του έτους).

Στο στόχαστρο επίορκοι και… Ρουπακιώτης

Την ώρα που «σφάζονται» κυριολεκτικά Αντώνης Μανιτάκης και Γιάννης Στουρνάρας για το ποιος έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, με τον πρώτο να βγάζει ανακοίνωση και να λέει πως υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον υπ. Οικονομικών, και το δεύτερο να δείχνει με το δάχτυλο προς Βασιλίσσης Σοφίας, η τρόικα φαίνεται πως βάζει στο στόχαστρο άλλον έναν υπουργό της ΔΗΜΑΡ: τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτη, για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στη ολοκλήρωση των υποθέσεων με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.

Χθες, πηγές του υπουργείου χαρακτήριζαν αστήρικτο τον αριθμό «7.000 επίορκοι» και σημειώναν πως -επιτέλους- συγκροτήθηκαν τα νέα Πειθαρχικά με τη συμμετοχή των δικαστικών, πράγμα που σημαίνει πως θα αρχίσουν άμεσα να «ξεσκονίζονται» και να «ξεκαθαρίζονται» οι υποθέσεις των επίορκων.

Καμίνης: Δεν εφαρμόζω την εγκύκλιο για επίορκους

Το «ανάχωμα», σε αυτήν την περίπτωση, και αφορά σε έτερος μέλος της ΔΗΜΑΡ, λέγεται δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος από το δημοτικό συμβούλιο διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει την εγκύκλιο για τους επίορκους, καθώς θεωρεί πως στρέφεται «επί δικαίων και αδίκων», είναι εκτός νομιμότητας, και πολύ περισσότερο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

Διαβάστε επίσης:
Καμίνης: «Γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ στην εγκύκλιο για τους επίορκους
Διοικ. Μεταρρύθμισης: Τα πειθαρχικά ορίσθηκαν, τώρα «τρέχουμε»
Μανιτάκης: Συνεργάζομαι αρμονικά με Στουρνάρα
Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις
«Καρφιά» Στουρνάρα στο Μανιτάκη για απολύσεις

Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους τώρα!
ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγουν οι επίορκοι με αντικειμενικές διαδικασίες
ΔΗΜΑΡ: Οι επίορκοι έπρεπε να είχαν απολυθεί… προχθές!

Δημόσιο: Σε αργία ακόμη και για αυστηρή βαθμολογία!
Πειθαρχικά: «Μπλόκο» υπουργών, δικαστικών στη διαθεσιμότητα
Δημόσιο: Απολύσεις για τέσσερις κατηγορίες υπαλλήλων
Ρακιντζής: Το προφίλ του διεφθαρμένου δημόσιου υπαλλήλου
Δημόσιο: «Ιδιώνυμο» για τους υπαλλήλους τα πλαστά επιδόματα
Τρόικα: Απόψε θέλει… διευθύνσεις και ονόματα των διαθεσίμων
Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…
Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό
Δημόσιο: Σε αργία και για σοβαρά πλημμελήματα οι επίορκοι
Ύστερα από 11 χρόνια, απολύθηκε επίορκος υπάλληλος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΚΣΔΔ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!