Ποιος πρώην υπουργός τα... χώνει στον Κυριάκο: Επανέφερε το πελατειακό - κομματικό κράτος! (φωτο) - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Μάι
Back

Ποιος πρώην υπουργός τα… χώνει στον Κυριάκο: Επανέφερε το πελατειακό – κομματικό κράτος! (φωτο)

Δύο αρνητικά και… ένα θετικό βρήκε πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την εκλογή του τελευταίου στη θέση του προέδρου της ΝΔ.

Πρόκειται για τον προκάτοχο του νέου προέδρου της ΝΔ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και συγκεκριμένα από τον Γ. Ραγκούση, ο οποίος στο facebook, έχει γράψει τα εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Κ.Μητσοτάκη για την εκλογή του ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μολονότι όταν ανέλαβε το Υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ήμουν θετικός με τις δηλώσεις του, τελικά γνωρίζετε πως πολιτικά συγκρούστηκα δύο φορές μαζί του.

Την 1η φορά όταν επιχείρησε να πλήξει τη δι@ύγεια με διάταξη νόμου που τελικά απέσυρε.

Τη 2η φορά το 2014, όταν δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους κι επανέφερε τον απόλυτο κομματισμό στη δημόσια διοίκηση καταργώντας τον Ν.3839. Έναν καθοριστικό νόμο για την αξιολόγηση και την αξιοκρατία εντός του δημοσίου.

ragkousis kedke_aftodioikisi

Καθαίρεσε 25.000 αξιοκρατικά επιλεγμένους προϊσταμένους και διευθυντές, τους πρώτους στην ιστορία του ελληνικού κράτους, τους οποίους αντικατέστησε με τους κομματικά εκλεκτούς.

Με βάση το Νόμο Μητσοτάκη, ακόμη και σήμερα στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης είναι Γενικός Διευθυντής ο τελευταίος στην αντικειμενική κι αδιάβλητη μοριοδότηση που κάναμε στο υπουργείο το 2010 με την επιτροπή ανώτατων δικαστικών. Ο δε μακράν πρώτος σε μόρια έχει καρατομηθεί διότι δεν ανήκε στη ΝΔ (ούτε και στο ΠΑΣΟΚ). Δηλαδή…Ελλάδα της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης ξανά.

Επίσης, όταν η χώρα κατέρρεε επέλεξε να ακολουθήσει την εθνικά απαράδεκτη γραμμή Σαμαρά – Καραμανλή και καταψήφισε το μνημόνιο λέγοντας κι αυτός στους Έλληνες το δημαγωγικό πως δήθεν υπήρχε άλλη λύση. Έβαλε το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Αντίθετα, ήταν πολιτικά ορθή η απόφασή του να καταψηφίσει την υποψηφιότητα του Πρ. Παυλόπουλου για την ΠτΔ και σε κάθε περίπτωση, ήταν σαφώς η καλύτερη υποψηφιότητα ανάμεσα στους 4 που διεκδίκησαν την ηγεσία της ΝΔ.

Πλέον για τον Κ.Μητσοτάκη υπάρχει μια νέα σελίδα και βεβαίως ισχύει μόνον το “αρχή άνδρα δείκνυσι”.

Οψόμεθα…»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!