Ποιοι φάκελοι, ψηφοδέλτια & σάκοι θα χρησιμοποιηθούν για τις εκλογές

Τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά των και των φακέλων, αλλά και το ειδικό γνώρισμα των σάκων που θα χρησιμοποιηθούν για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, καθορίζει με εγκυκλίους που έχουν κατεπείγον χαρακτήρα, το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικότερα, οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων ορίζονται ως εξής:

α) για τις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν μέχρι και δέκα (10) βουλευτές, σε 14 x 20 εκατοστά του μέτρου περίπου,

β) για τις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν ένδεκα (11) έως και είκοσι (20) βουλευτές, σε 14 x 25 εκατοστά του μέτρου περίπου, και

γ) για τις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν από είκοσι έναν (21) και πάνω βουλευτές, σε 14 x 35 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Οι διαστάσεις των φακέλων, μέσα στους οποίους κλείνονται τα ψηφοδέλτια, ορίζονται σε 9,50Χ16 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Οι φάκελοι κατασκευάζονται από χαρτί αδιαφανές λευκής απόχρωσης και φέρουν στην εμπρόσθια πλευρά τους, διαγωνίως, πέντε γραμμές γαλάζιας απόχρωσης, από τις οποίες η μεσαία κυματοειδής, συνολικού πλάτους ενός εκατοστού του μέτρου περίπου.

Ο σάκος μέσα στον οποίο κλείνεται από κάθε εφορευτική επιτροπή το εκλογικό υλικό της ψηφοφορίας για την εκλογή των βουλευτών, έχει τυπωμένη στη μια εξωτερική πλευρά του με κεφαλαία γράμματα, μαύρης απόχρωσης και σε παράλληλες σειρές την εξής ένδειξη:

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ …………………………..
………………… ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ………………
(Αριθμός) (Ονομασία)

Ο σάκος κατασκευάζεται από πλαστική ύλη λευκής απόχρωσης, είναι στριφωμένος και γαζωμένος, όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο για τα ψηφοδέλτια και τους φακέλους

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο για τους εκλογικούς σάκους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ, ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!