Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν στις εφορευτικές επιτροπές -Η τροπολογία (έγγραφο)

Στο ν/σ του ΥΠΕΣ εντάσσεται τροπολογία, με την οποία προβλέπεται η χρήση δημοσίων υπαλλήλων για τις εφορευτικές επιτροπές των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. (upd: 19.3 -10.35: Δείτε τις διευκρινίσεις του υΠΕΣ).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στα μέλη της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές, οι δικηγόροι δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω των πολλαπλών αναμετρήσεων (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές) γι’ αυτό και σχεδιάζεται η ενεργοποίηση κρατικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα αξιοποιηθούν «θα είναι εκπαιδευτικής βαθμίδας Π.Ε με προτεραιότητα στους κατόχους πτυχίων νομικής».

Η συγκεκριμένη δυνατότητα προβλέπεται από το ισχύον καθεστώς, ωστόσο ο κ. Χαρίτσης φέρνει ρύθμιση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι και νομικοί.

Με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα οι εκλογείς να ψηφίζουν σε διαφορετικά τμήματα για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ αίρεται το ασυμβίβαστο της ιδιότητας μεταξύ ευρωβουλευτή και βουλευτή.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει η τροπολογία:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ, ΥΠΕΣ. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!