Categories: Υπουργεία

Ποιες μεγάλες ΔΟΥ θα μείνουν κλειστές σήμερα

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα μεγάλες εφορίες στα νότια, βόρεια αλλά και δυτικά προάστια της Αθήνας. Κανείς δεν πρέπει να ξεκινά να μεταβεί σε εφορία, χωρίς να έχει μπει στο site aade.gr για να λάβει χρήσιμες ενημερώσεις για το αν και ποιες εφορίες λειτουργούν ή κλείνουν κάθε μέρα.

Ιδιαίτερα χρήσιμο αποδεικνύεται όμως και το βράδυ πριν κοιμηθεί, να επισκεφθεί κάθε πολίτης το site aade.gr, αφού μετά τις 10 μμ συνήθως -αλλά πάντως πριν τα μεσάνυχτα- εμφανίζεται σχετική ενημέρωση ώστε να γνωρίζει ο υπόχρεος αν τυχόν θα εξυπηρετηθεί την επομένη, για να κανονίσει το πρόγραμμά του και προς αποφυγή περιττών μετακινήσεων ή άσκοπης ταλαιπωρία και απωλείας χρόνου.
Έτσι, χωρίς να πρέπει να αναζητά κανείς αλλού ενημέρωση και πληροφορίες, τα βράδια εμφανίζεται πάνω – πάνω στο site aade.gr η λίστα με τις κλειστές εφορίες. Και εχθές, για παράδειγμα, το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι κλειστές θα μείνουν και σήμερα Τετάρτη, οι εξής μεγάλες εφορίες:

– η ΔΟΥ Γλυφάδος, που καλύπτει σχεδόν όλα τα νότια προάστια αφού έχουν συγχωνευθεί με αυτή ΔΟΥ περιοχών όπως Βάρης, Βούλας, Βάρκιζας και -εσχάτως τον Αύγουστο- η ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου.
– η ΔΟΥ Κηφισιάς που καλύπτει πλέον “ενιαία” την Ερυθραία και τον Άγιο Στέφανο, έως Αυλώνα και Ωρωπό Αττικής

– Περιστερίου (Α και Β μαζί πλέον) που είναι ο πολυπληθέστερος στα Δυτικά Προάστια και από τους πιο μεγάλους της χώρας

Είναι πάντως η τρίτη μέρα (από την Κυριακή που πέρασε) που το aade.gr ενημερώνει από το περασμένο βράδυ, ότι οι 3 εφορίες θα είναι κλειστές την κάθε επόμενη ημέρα. Μαζί τους παραμένει σήμερα κλειστό για 3η μέρα, σύμφωνα με το aade.gr, και το τμήμα Μητρώου της Δ΄ΔΟΥ Αθηνών που εξυπηρετεί κυρίως φορολογουμένους (επιχειρήσεις, δικηγορικά γραφεία, ιατρεία και γραφεία μηχανικών και αρχιτεκτόνων) που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο της Πρωτεύουσας, σε Εξάρχεια, Κολωνάκι κλπ.

Αν τυχόν παραμείνουν ξανά κλειστές οι ΔΟΥ και αύριο, ενδεχομένως να ανακοινωθεί ξανά απόψε το βράδυ στο aade.gr.
Η ΑΑΔΕ εξέδωσε εχθές όμως και ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει αναλυτικά τους φορολογουμένους τα εξής:

Ενόψει της ενοποίησης της Δ.Ο.Υ. ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης με τη Δ.Ο.Υ. Δ΄ Θεσσαλονίκης και τη λειτουργία, από τη Δευτέρα 21.09.2020, της νέας Δ.Ο.Υ. Υποδοχής:

• Για τους φορολογούμενους των προαναφερόμενων Δ.Ο.Υ.:

1. Δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικών ετών 2015-2019, της Εισφοράς Συναλλάγματος ν.4111/2013 φορολογικού έτους 2019, καθώς και η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2019, από την Τετάρτη 16.09.2020 και ώρα 23:00 έως τη Δευτέρα 21.09.2020 και ώρα 12:00.

2. Η υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλών των ανωτέρω Δ.Ο.Υ. καθώς και η πληρωμή των οφειλών αυτών με τη χρήση καρτών πληρωμών στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet, δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 17.09.2020 και ώρα 10:00 έως τη Δευτέρα 21.09.2020 και ώρα 12:00.

• Για όλους τους φορολογούμενους: Η υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. και ανακεφαλαιωτικών πινάκων V.I.E.S. δεν θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη 17.09.2020 και ώρα 10:00 έως 17:00.

Comments are closed.


Recent Posts

Εργατικό δυστύχημα στην Κέρκυρα-50χρονος καταπλακώθηκε από χώματα

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ένας 50χρονος εργάτης, ο οποίος δούλευε μέσα σε πισίνα υπό κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος,…

2 λεπτά ago

Υπουργείο Οικονομικών: Που έρχονται υποχρεωτικά POS

Να προχωρήσουν σε υποχρεωτική επέκταση των POS αλλά και των ταμειακών μηχανών στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, σχεδιάζουν το Υπουργείο…

4 λεπτά ago

Σύνταγμα: Κλειστή η Μητροπόλεως λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ

Κλειστή είναι η οδός Μητροπόλεως από την πλατεία Συντάγματος λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ. Αυξημένη είναι η κίνηση περιμετρικά της…

11 λεπτά ago

Νέος Βρεφικός Σταθμός στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής

Άνοιξε τις πόρτες του, την 1η Σεπτεμβρίου 2022, για πρώτη φορά στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής, ο νεοσύστατος Βρεφικός Σταθμός Φυλής…

14 λεπτά ago

Βιταμίνη C: Οι 9 τροφές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Επομένως είναι σημαντικό να…

20 λεπτά ago

Διευκρινίσεις Δήμου Διονύσου για τα παλιά υδρόμετρα που αντικαθίστανται

Με αφορμή ερωτήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται στο πλαίσιο αντικατάστασης των παλιών…

21 λεπτά ago