Ποια τροπολογία «κόπηκε» από το ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης

Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που άνοιγε παράθυρο για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ύστερα από την διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ αλλά και την ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης.

Η αιτιολογία της απόσυρσης ήταν για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους βουλευτές για να τη μελετήσουν και όπως είπε θα την επαναφέρει πολύ σύντομα σε άλλο νομοσχέδιο.

Ο αρμόδιος υπουργός προτού αποσύρει τη τροπολογία υπερασπίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη τη ρύθμιση αυτή κάνοντας λόγο για «γελοιότητες που ακουστήκαν από τους φασίστες της Χ.Α.» αναφορικά ότι επιχειρείται η επιβολή της αναγνώρισης τουρκικών σωματείων ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «πολιτικό διπολισμό».

Αναφερόμενος στην ουσία της τροπολογίας αυτής υποστήριξε πως «με τη τροπολογία αυτή εγκαθιδρύεται ένα δικαίωμα επανεξετάσεως που θα αποφασίσουν τα κυρίαρχα εθνικά δικαστήρια».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!