Ποδόσφαιρο: Συνάντηση Κοντονή με Αλαφούζο-Γιατί UEFA και FIFA απειλούν την Ελλάδα με αποκλεισμό απ’ τις διεθνείς διοργανώσεις      

Όσο αυξάνεται ο κίνδυνος διεθνούς απομόνωσης του ποδοσφαίρου μας και αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άλλο τόσο μεγαλώνει και η αγωνία στις ελληνικές ομάδες.

Χθες ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας καταστροφικό το ενδεχόμενο Grexit και σήμερα τηλεφώνησε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και του ζήτησε να βρεθούν. Οι δύο άνδρες συναντώνται αυτή την ώρα με τον Γιάννη Αλαφούζο να θέτει το θέμα των συνεπειών που θα υπάρξουν για τις ελληνικές ομάδες από ένα ενδεχόμενο Grexit και θα ζητήσει να υπάρξει συμβιβασμός με την UEFA και τη FIFA.

Αυτό που σχεδόν εκβιαστικά ζητούν UEFA και FIFA είναι να υπάρξουν τροποποιήσεις σε πολλά από τα 15 άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος αποκλεισμού για την Εθνική Ελλάδας και τους συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι η απαγόρευση συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις από την Πολιτεία, η απαγόρευση συμμετοχής σε διοργάνωση αν δεν εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι ορισμοί μόνο τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα, η αναβολή αγώνα σε περίπτωση που θεωρηθεί ύποπτος, η ύπαρξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (και όχι για άλλα αθλήματα) και η ανάμιξη του κράτους σε προληπτικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των διαιτητών και των παρατηρητών είναι μερικά από τα σημεία όπου υπάρχει ξεκάθαρη αντίρρηση.

Παράλληλα, UEFA και FIFA διαφωνούν επίσης στο θέμα των γηπέδων, αφού ζητούν να λάβουν οι ιδιοκτήτες των γηπέδων την ευθύνη για την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης και όχι οι ομάδες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΝΤΟΝΗΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, UEFA


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!