Πιθανή η αύξηση του εισιτηρίου πρόσβασης στα νοσοκομεία στα 25 ευρώ

Ανοιχτο άφησε το ενδεχόμενο αύξησης του εισιτηρίου πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της Τρόικας το Σεπτέμβριο. Εξέφρασε, πάντως, αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό: «Με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατομμύρια, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου ή την αναπροσαρμογή του ποσού» ανέφερε.
Κατά τα άλλα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από το ΕΣΥ και αναμένεται μέχρι 16 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας στα οκτώ νοσοκομεία που εφαρμόζεται το μέτρο.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι γιατροί του ΕΣΥ που συνταγογραφούν για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)θα υποβάλουν στο εξής «πόθεν έσχες», όπως θα συμβεί με τους διοικητές των νοσοκομείων.
Ως προς την απογραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν υπάρχει εικόνα για τους έμμεσα ασφαλισμένους και όσους έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και διευκρίνισε ότι σε πρώτη φάση θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, αλλά με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών αρχείων της ΗΔΙΚΑ, του Taxis και όσων Ταμείων διαθέτουν μητρώο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!