«Πυρά» γιατρών στην κυβέρνηση για την πληρωμή με πιστωτική κάρτα

Για στοχοποίηση του ιατρικού κλάδου κάνει λόγο με νέα ανακοίνωση του ο Ιατρικό Σύλλογος Αθηνών. Παράλληλα αφήνει αιχμές για ανικανότητα του κράτους να εισπράξει τους φόρους του.

Αναλυτικότερα:

«Γιατί πρέπει να είναι μόνον για τους γιατρούς υποχρεωτική η χρήση της πιστωτικής κάρτας και δεν είναι και για άλλες επαγγελματικές ομάδες; Ο φθηνός λαϊκισμός δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά αυτούς που σκόπιμα στοχοποιούν τον ιατρικό κλάδο για να συνεχίσουν οι ίδιοι ανενόχλητοι το πάρτι της φοροδιαφυγής»

«Οι «εγκέφαλοι» του Υπουργείου Οικονομικών που προωθούν αυτές τις απόψεις, μπορούν να μας δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: ποια επιπλέον φορολογητέα ύλη προσδοκούν να εισπράξουν από έναν κλάδο το 25% του οποίου είναι σήμερα άνεργο και το 25% υποαπασχολείται; Έχουν αντιληφθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών σήμερα τα βγάζει δύσκολα πέρα; Γνωρίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους ιατρούς πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία αν και έχουμε πληρώσει τους φόρους που αναλογούν, ακόμη δεν τα έχουμε εισπράξει;» προσθέτει ο ιατρικός σύλλογος.

«Διαφωνούμε επίσης με την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών και πράξεων, γιατί δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε τρίτους (π.χ. Τράπεζες) ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών ιατρικού περιεχομένου. Ποιος μας κατοχυρώνει ότι δεν θα γίνει χρήση από τρίτους της ηλεκτρονικής καταγραφής των π.χ. 950.000 επισκέψεων που γίνονται σε ετήσια βάση σε ψυχιάτρους όλης της χώρας; Ποιος μας κατοχυρώνει ότι το ιατρικό προφίλ αυτών των ασθενών δεν θα περάσει σε χέρια τρίτων (π.χ. ασφαλιστικές εταιρείες), γεγονός που θα οδηγήσει στον αποκλεισμό τους από την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών;» σημειώνει επίσης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης θα έχει την Τετάρτη στις 16:00 συνάντηση με τον  αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, προκειμένου να συζητηθούν οι ενστάσεις των γιατρών για το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ να κάνει υποχρεωτική την πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!