ΡΟΗ
προηγ επομ

Πηγές ΥΠΕΞ για τουρκική προκλητικότητα: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της

  • Απο stergios
  • 16 Ιουνίου 2019 - 09:31
  • Comments Off

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο αντίστοιχο της Τουρκίας, αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Alpha, διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι «η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δείχνει και τη σημασία της δήλωσης των επτά στη Μάλτα, τη σημασία τόσο για τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ, όσο και για την πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Όσο η Τουρκία στριμώχνεται, απομονώνεται και μπορεί να γίνει απρόβλεπτη».

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι παρακολουθούν την κάθε κίνηση της Τουρκίας και είναι σε συντονισμό με τους εταίρους και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έχει το βλέμμα της στην Τουρκία, παρατηρεί τις κινήσεις της, αλλά δεν είναι μόνη της, είναι σε συντονισμό με τους συμμάχους της, υπογράμμισαν οι διπλωματικές πηγές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΟΖ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!