Πέτσας: (Ξανα) ξεκινά η συζήτηση για το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων

Πέτσας: (Ξανα) ξεκινά η συζήτηση για το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων

Εντός δύο εβδομάδων θα ξεκινήσει η συζήτηση του ΥΠΕΣ με ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Πέτσας από την Πάτρα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για προεκλογική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, η οποία παρότι φτάσαμε στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί αλλά και το περίφημο πόρισμα της Επιτροπής Κοντιάδη έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ του ίδιου του καθηγητή, της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΕΣ και της ΚΕΔΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με τη μεταφορά της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που παραμένει στις προθέσεις της Κυβέρνησης. Πρόκειται, όπως είπε, για μία συζήτηση που θα γίνει «χωρίς ταμπού και χωρίς δεσμεύσεις». Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας: «Πρόκειται για μία προεκλογική μας δέσμευση. Γνωρίζω ότι είναι ένα δύσκολο έργο, το οποίο φυσικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με τον συγκεκριμένο χρηματοδοτικό φάκελο που έχουν, αυτή τη στιγμή, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι. Ο χρηματοδοτικός φάκελος θα πρέπει να διευρυνθεί και οι πόροι να αυξηθούν. Η αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων -σε ένα επίπεδο της τάξης του 15% σε πρώτη φάση- αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΞΕΚΙΝΑ, ΚΡΑΤΟΣ, ΠΕΤΣΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]