Πέτσας: Θέλουμε να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση

Πέτσας: Θέλουμε να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας από το βήμα του Delphi Economic Forum VI,  απάντησε και στο θέμα της μεταφοράς της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους.

Πρόκειται, όπως είπε, για μία συζήτηση, η οποία θα εκκινήσει μαζί με τη συζήτηση για μία αναμόρφωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), των χρημάτων δηλαδή που έχει η Αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού, προκειμένου να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό της.

«Πρόθεσή μας είναι, όντως, να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά αυτό θα γίνει έπειτα από συζήτηση, η οποία θα ακολουθήσει τη βασική θεσμική αλλαγή που μας μένει ακόμα να κάνουμε στην Αυτοδιοίκηση και που δεν είναι άλλη από την λεγόμενη «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση». Δηλαδή, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων θα έρθει μαζί με πόρους. Ποτέ εμείς δεν θα μεταφέρουμε αρμοδιότητες χωρίς πόρους. Αυτά θα πάνε χέρι-χέρι», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΝΦΙΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΕΤΣΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]