Πετρόπουλος: Κούρεμα οφειλών μέχρι και 70% στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Κούρεμα οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έως 70% στο πλαίσιο της ρύθμισης για τις 120 δόσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

 Ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γίνει τον επόμενο μήνα. Προβλέπεται ένα γενναίο κούρεμα οφειλών που θα ελαφρύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η ελάφρυνση είναι ένα πλεονέκτημα που θα έχει θετική επίδραση ειδικά στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το κούρεμα θα φτάνει το 70%, σε πολλές περιπτώσεις θα φτάνει το 50%. Μιλάμε για διπλό κούρεμα του χρέους, και του αρχικού κεφαλαίου και των προσαυξήσεων. Η μοναδική εξαίρεση αφορά όσους έχουν ήδη υπαχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αφορά 550.000 ελεύθερους επαγγελματίες, 22.250 επιστήμονες, 350.000 αγρότες. 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών, μετά την εκκαθάριση θα μπορέσουν. Είναι κοντά στα 32 δισ οι παλαιές οφειλές στα ταμεία, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τα 16 δισ. Το κόστος είναι μετρημένο. Οι υποχρεώσεις για τη συνταξιοδότηση θα καλυφθεί από την αύξηση της εισπραξιμότητας. Τον Μάρτιο θα είμαστε σε θέση να θέσουμε σε εφαρμογή τη ρύθμιση».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, 120 ΔΟΣΕΙΣ, ΔΟΣΕΙΣ, 70%, ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!