Πετρόπουλος: Μέσα στο Σεπτέμβριο 4.000 νέες συντάξεις σε αγρότες

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος είπε ότι «θα προχωρούμε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που δεν θα καταργούν τον νόμο 4387». Πρόσθεσε πως τέτοιες διατάξεις θα υπάρξουν και για τις συντάξεις χηρείας.

Ο κ. Πετρόπουλος, τόνισε ότι βελτιώσεις έχουν υπάρξει, επικαλούμενος μεταξύ άλλων, τα παραδείγματα της υποστήριξης στους ψυχικά πάσχοντες, την συνταξιοδότηση των φυλακισμένων, και την καταβολή εισφορών μόνον από όσους έχουν καθαρό εισόδημα, και επισήμανε ότι στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, «λαμβάνονται και θα λαμβάνονται βελτιωτικά μέτρα όπου χρειάζεται».

Ο αρμόδιος υφυπουργός, καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι επιδίδεται σε καταστροφολογία, κάτι που δεν βοηθά ούτε την κοινωνία ούτε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, «το οποίο πρέπει να κρατάμε με ευλάβεια σε βιώσιμη πορεία και να το αναπτύσσουμε».

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση τήρησε το χρονοδιάγραμμα ως προς την απονομή των συντάξεων των αγροτών και ενημέρωσε τη Βουλή ότι δόθηκαν οι συντάξεις τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο θα δοθούν 4.000 συντάξεις και σε κάθε έναν από τους επόμενους μήνες θα απονέμονται 3.000 συντάξεις, ώστε να ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου του 2017 η πλήρης κάλυψη των αγροτών.

Από την πλευρά της ΔΗΣΥ, η πρώτη επερωτώσα βουλευτής, Έφη Χριστοφιλοπούλου, έκανε λόγο για ασφαλιστικό νόμο που οδήγησε σε μαζική φτωχοποίηση, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης μίλησε για μείωση στις συντάξεις από 15% έως 40%. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διατήρησε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, απευθύνθηκε προς την υπουργό Εργασίας ρωτώντας: «Κατηγορείτε τους προηγούμενους για τις μειώσεις των συντάξεων, εσείς πόσες μειώσεις κάνατε;». Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη ενδιαφέροντος για το Ασφαλιστικό, ενώ ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Καρράς, υποστήριξε ότι το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να πετύχει, γιατί δεν απολαμβάνει κοινωνικής αποδοχής.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!