Πετρόπουλος: Μέσα στο 2017 θα δοθούν 102 χιλιάδες συντάξεις

«Παραλάβαμε 160 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις, τις φτάσαμε στις 102 χιλιάδες. Μέσα στο 2017 θα δοθούν 102 χιλιάδες συντάξεις και μετά την λήξη του 2017 θα δίνονται σε ένα 3μηνο, όλες οι συντάξεις. Στην συνέχεια, όταν θα βγει ο πρώτος συνταξιούχος μέσω ΕΦΚΑ, η διαδικασία θα γίνεται σε 18 ημέρες», εκτίμησε ο  υφυπουργός Εργασίας  Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό η διαδικασία μεταφοράς όλων των αρχείων θα έχει ολοκληρωθεί  έως τις 15 Ιανουαρίου στο νέο σύστημα και στις 16 Ιανουαρίου οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα.

«Θα μπορεί από οπουδήποτε ο κάθε ένας να εξυπηρετείται μέσω αυτού του συστήματος», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός.

«Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που θα δώσει τα πρώτα ειδοποιητήρια των εισφορών. Κάναμε αυτό που τόσα χρόνια δεν είχε γίνει. Κάποιοι καλούνταν δυο φορές τον χρόνο να πληρώσουν και μαζεύονταν πολλά χρήματα, τώρα θα μπορεί να το κάνει σε μηναία βάση», ανέφερε.

O υφυπουργός για εκείνους που είναι και μισθωτοί, αλλά έχουν και μπλοκάκια, ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που απασχολούνται με μπλοκάκι να καταβάλουν και άλλες εισφορές σαν αυτές των μισθωτών.

Για παράδειγμα αν ένας που έχει και μισθωτή εργασία και μπλοκάκι, αν δεν έχει κάνει καμία δουλειά με μπλοκάκι θα πληρώσει μόνο τις εισφορές για την μισθωτή του εργασία».

Για εκείνους που δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές τους ανέφερε: «Δεν θα προχωρήσουμε σε δικαστικά μέσα σε εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν. Το σύστημα είναι ένα σύστημα ασφάλειας, δεν θα διώξουμε κανέναν».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΦΚΑ, 2017


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!