περιορισμένο-ρεβεγιόν-στα-σπίτια-975701
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 28.12.2021 | 21:07

«Περιορισμένο» Ρεβεγιόν στα… σπίτια μας -Ποια μέτρα αποφασίζονται

«Περιορισμένο» Ρεβεγιόν -Νέα, πιο αυστηρά μέτρα!

H σημερινή ημέρα και η εκτόξευση των κρουσμάτων (21.657) σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Έκτακτη επιστροφή Μητσοτάκη, «πυρά» αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας και κάλεσμα για σύσκεψη στο Μαξίμου, παρουσία της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για σχεδιασμό «στρατηγικής» και επίσπευση των μέτρων ή ανακοίνωση νέων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του MEGA, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα ισχύσουν τελικά… από την Πέμπτη στις 06:00 και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί!

Το σενάριο που υπάρχει τώρα στο τραπέζι και αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην αυριανή σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας είναι το αν θα… αλλάξουμε χρόνο στα σπίτια μας, αφού η εστίαση και τα νυχτερινά μαγαζιά προβλέπεται να κλείσουν!

Ίδιες πληροφορίες θέλουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την εστίαση να κλείνει στις 22:00, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, αφού αυτή είναι η ώρα που βγαίνει ο κόσμος.

Βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλεισθεί και η ανατροπή με ανακοίνωση νέων μέτρων, ενώ στο “τραπέζι” θα μπει και η λειτουργία των σχολείων, αν και μέχρι στιγμής η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με αυστηρό testing.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε αποφασίσει κάποια μέτρα που εξετάζαμε εάν θα εφαρμοζόντουσαν από τις 3 Ιανουαρίου ή αν εάν θα εφαρμοζόντουσαν άμεσα» είπε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, γνωρίζοντας βεβαίως την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί.