Περικοπές στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης απαιτούν οι δανειστές

Νέες ενστάσεις εκφράζουν οι δανειστές και κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ για τον τρόπο χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν θέμα μεγαλύτερων περικοπών σε συγκεκριμένα προνοιακά επιδόματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το μέτρο στήριξης των ευάλωτων ομάδων το 2018, προσθέτοντας ένα ακόμη πρόσκομα στη δύσκολη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η νέα εμπλοκή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Και αυτό γιατί το ζήτημα είχε «κλείσει» με τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δύο «δύσκολες» μεταρρυθμίσεις, που πιθανώς να κρύβουν παρεμβάσεις σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα αλλά και σε φοροαπαλλαγές, για να εξοικονομηθούν 200-210 εκατ. ευρώ.

Για το τρέχον έτος, πάντως η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει εντός Ιανουαρίου, με στόχο το ΚΕΑ να καλύψει περίπου 700.000.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η εφαρμογή του μέτρου σε πανελλαδική εμβέλεια θα χρηματοδοτείτο τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα καλύψει πανελλαδικά περίπου 700.000 δικαιούχους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ξεκινά μετά τα μέσα Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr : Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Πώς θα δοθεί -Όλα τα κριτήρια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΝΤ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!