Περιφέρειες: Μέσα στο Μαΐο οι προτάσεις για το ΣΕΣ (ΕΣΠΑ 2)

Εντός Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλουν οι περιφέρειες στο υπουργείο Ανάπτυξης της προτάσεις τους για τα ΠΕΠ του  ΕΣΠΑ 2, επισήμως Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), δηλαδή, την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Ήδη ολοκληρώνεται αύριο Μ. Τρίτη 30 Απριλίου, με το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ο κύκλος των περιφερειακών συνεδρίων που διοργανώθηκαν από τα μέσα Απριλίου στο σύνολο των περιφερειών της χώρας, με αντικείμενο το σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2014-2020).

Στα συνέδρια, τον συντονισμό των οποίων είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κυριάκος Βιρβιδάκης, η πολιτική ηγεσία και στελέχη του υπουργείου παρουσίασαν τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις της χώρας για την επόμενη περίοδο. Δόθηκαν, επίσης, οδηγίες για την προετοιμασία από την πλευρά των περιφερειών των προτάσεων για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων της επόμενης περιόδου στην οποία θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστική, καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και επισημάνθηκε η χρησιμότητα της λεγόμενης «έξυπνης εξειδίκευσης» στη διαμόρφωση των προτάσεων των περιφερειών, με στόχο την ανάδειξη και εκμετάλλευση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων. Για το σκοπό αυτό διοργανώθηκαν ειδικές θεματικές ενότητες με τη συμμετοχή καινοτόμων επιχειρηματιών, πανεπιστημιακών, κ.α.

Τα Περιφερειακά συνέδρια πραγματοποιήθηκαν σε συνέχεια του 1ου Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, που έγινε στις 4 Απριλίου παρουσία του Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Johannes Hahn, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί το 2ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο στο οποίο θα παρουσιαστούν η αρχιτεκτονική των προγραμμάτων  και η κατανομή των πόρων σε αυτά. Θα ακολουθήσει διάλογος με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η οριστική υποβολή των προγραμμάτων, Περιφερειακών και Επιχειρησιακών στην ΕΕ θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης

Χαν σε περιφέρειες: Στοχεύστε σε προσδιορισμένα έργα προτεραιότητας

1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Προγραμματικής Περιόδου 2014–2020

ΕΣΠΑ 2: Ποιες προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν
Σαμαράς: Τέλος η εποχή των χαλαρών ρυθμών στο Δημόσιο
Χαν: Εκκίνηση μέσα στον Απρίλιο τα έργα για τους αυτοκινητόδρομους
Χατζηδάκης: «Ξεπαγώνουν» τον Απρίλιο τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΠΕΠ, ΣΕΣ, ΕΣΠΑ 2


Αφήστε μια απάντηση