Περιφέρειες: «Κόκκινος» συναγερμός για τις πυρκαγιές - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Περιφέρειες: «Κόκκινος» συναγερμός για τις πυρκαγιές

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και πέντε περιφερειακές ενότητες, καθώς και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για εννέα περιφέρειες και δύο περιφερειακές ενότητες προβλέπεται σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr).

Αναλυτικότερα, «στο κόκκινο», πέραν της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και οι:

 • Χαλκιδική,
 • Θεσσαλονίκη (δυτική και κεντρική Θεσσαλονίκη),
 • Μαγνησία (Βόλος, Δ. Ζαγοράς, Δ. Νοτίου Πηλίου, Δ. Ρήγα Φεραίου),
 • Σποράδες,
 • Δήμος Αγιάς (Λαρίσης)
 • Ευβοίας (κεντρική και βόρεια Εύβοια και Δ. Χαλκιδέων)

 

«Στο πορτοκαλί»

Επίσης προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το σύνολο των περιοχών που ανήκουν στις περιφέρειες:

 • Αττικής,
 • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
 • Κεντρικής Μακεδονίας,
 • Δυτικής Ελλάδας,
 • Περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Φλωρίνης,
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβανομένης της Νότιας Εύβοιας και της νήσου Σκύρου (κατηγορία κινδύνου 3 -υψηλός- στις ΠΕ Φωκίδας και Ευρυτανίας και στο δήμο Μακρακώμης),
 • Περιφέρεια Θεσσαλίας (κατηγορία κινδύνου 3 στην ΠΕ Καρδίτσας),
 • Περιφέρεια Ηπείρου (κατηγορία κινδύνου 3 στους δήμους Κόνιτσας και Μετσόβου),
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3 στους δήμους Σπάρτης, Ευρώτα, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και Μονεμβασιάς) και
 • Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος (περιφέρειας Β. Αιγαίου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επισημαίνεται ότι, σε περιοχές σε κατάσταση συναγερμού ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς χαρακτηρίζεται ακραίος.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην  ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-08-2012
ΓΕΝΙΚΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΩΝ ΒΟΡΙΑΔΩΝ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ,
ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ,
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚAΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 40 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 41 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 41 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!