Περιφέρεια δυτικής Ελλάδος: 90 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους από την Ευρωπαική Ένωση


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Επιτροπή Προϋπολογισμού), κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντανούτα Χούμπνερ, ενέκρινε ομόφωνα αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση των πυροπλήκτων περιοχών της χώρας από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ποσόν που σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 89.700.000 Ευρώ. Το αίτημα είχε υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της κυρίας Χούμπνερ στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ την επιτάχυνση της λήψης απόφασης από το ευρωκοινοβούλιο προώθησε τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλες, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου.

Σχετικά με την έγκριση της χρηματοδότησης, ο Περιφερειαρχης δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το κονδύλιο των περίπου 90 εκατομμυρίων Ευρώ που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται να επικυρώσει το Συμβούλιο Υπουργών εντός του Ιουνίου, ενισχύει περαιτέρω τη χρηματοδότηση του σχεδίου ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, το οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω στην κυρία Χούμπνερ, κατά την αυτοψία που πραγματοποιήσαμε με τον τότε Υφυπουργό Οικονομίας κ. Φώλια στις πυρόπληκτες περιοχές, τη σημασία που έχει για την αναγέννηση της τραυματισμένης φύσης και οικονομίας η έμπρακτη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Και πράγματι, τη συμπαράσταση αυτή την έχουμε δει να υλοποιείται όχι μόνο με τα 90 αυτά εκατομμύρια, αλλά και με άλλες ενέργειες, όπως η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης κατά έναν χρόνο ως το 2009, καθώς και η διατήρηση των έργων που χαρακτηρίζονται ως «γέφυρες» επειδή η υλοποίησή τους συνεχίζεται από το Γ’ στο δ’ ΚΠΣ»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!