Περίεργα «ευρήματα» στα ράφια των σούπερ-μάρκετ -Τι "είδαν" έλεγχοι του ΥπΑΑΤ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back
Σούπερ Μάρκετ: Έτσι θα λειτουργήσουν Μασούτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market έως 6/9

Περίεργα «ευρήματα» στα ράφια των σούπερ-μάρκετ -Τι “είδαν” έλεγχοι του ΥπΑΑΤ

Περίεργα “ευρήματα” στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ανακαλυφθεί από τους ελέγχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο νέος Υπουργός, Σπήλίος Λιβανός, είχε εξαγγείλει εντατικότερους ελέγχους στα σούπερ μαρκετ, ώστε να προστατευτεί τόσο ο Έλληνας παραγωγός, όσο και ο καταναλωτής.

Το ελεγκτικό όργανο του Υπουργείου, ΕΛΓΟ-Δήμητρα έχει παρατηρήσει περίεργα ευρήματα κυρίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα και βιολογικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, πολλές περιπτώσεις  επιχειρήσεων, εκτροφών και καλλιεργειών, ενταγμένων στα βιολογικά συστήματα, που τα προϊόντα τους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραγωγής βιολογικών, όπως ορίζονται από την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να ανακαλούνται και να αποσύρονται εκατοντάδες τόνοι μη συμμορφούμενων προϊόντων από την αγορά.

Την αλλαγή πλεύσης που φέρνει η νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αποδεικνύει και η εκ νέου ενεργοποίηση των αρμόδιων επιτροπών που εξετάζουν τις υποθέσεις που ελέγχει ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Επιτροπές που δεν είχαν καν συγκροτηθεί ή δεν συνεδρίαζαν καν, έχοντας εκατοντάδες υποθέσεις στοκ. Η εντολή πλέον προς τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ είναι για συνεχείς συνεδριάσεις, και άμεση εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά. Οι αυξημένοι έλεγχοι στην φέτα και στα γαλακτοκομικά έχουν αυξήσει ήδη την τιμή στον παραγωγό από το 0,80€ στο 1,20€ (τιμές πρόβειου γάλακτος). Άλλες ομάδες παραγωγών ζητούν να εφαρμοστεί άμεσα η αυστηρή πολιτική των ελέγχων και στα δικά τους προϊόντα, ώστε να δουν και αυτοί αντίστοιχη αύξηση του εισοδήματος τους

Τέλος, το βέεβαιο είναι, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο του skai.gr, ότι τα πορίσματα ελέγχων που αναμένεται να ανακοινωθούν, μετά την ολοκλήρωσή τους, θα πυροδοτήσουν μεγάλες αντιδράσεις, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αφορούν και κορυφαία ονόματα της εγχώριας αγοράς.
 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!