Πέντε μέρες άδεια δώρο σε όποιον εμβολιάζεται

Πέντε μέρες τιμητική άδεια θα λάβουν από τον στρατό όσοι στρατεύσιμοι εμβολιαστούν ή έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τρίτης.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υποχρεούνται να εμβολιαστούν όμως αν εμβολιαστούν θα έχουν κάποια προνόμια.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται, θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η άδεια αυτή θα λειτουργεί ως κίνητρο για τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός στον στρατό. Ωστόσο, προκείμενου να υπάρξει τείχος ανοσίας και στο στράτευμα κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ αποφάσισαν να δώσουν το συγκεκριμένο κίνητρο για τους στρατεύσιμους.
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός υπογράμμισε χθες πως «στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος».
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΑΔΕΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]