Πειθαρχικά και ποινικά θα διωχθούν οι «εισβολείς» φοιτητές του ΕΚΠΑ

Πειθαρχικά και ποινικά θα διωχθούν οι φοιτητές που διέκοψαν σήμερα (Πέμπτη) το πρωί, τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και δεν επέτρεψαν για αρκετή ώρα στα μέλη της να βγουν από το κεντρικό κτίριο στα Προπύλαια.(Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ).

Σύμφωνα με «tovima.gr» το νέο αυτό επεισόδιο οδηγεί όμως στην ανάμειξη των αρχών στο θέμα των συνεχών καταλήψεων στα κέντρα διοίκησης των ελληνικών ΑΕΙ, καθώς τα επεισόδια έχουν καταγραφεί σε κάμερες και θα αναζητηθούν τώρα οι υπεύθυνοι.

«Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι’ αυτό» λέει σχετικά στο «Βήμα» ο κ. Φορτσάκης. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων» προσθέτει.

«Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Ποτέ δεν είπα σε φοιτητή ότι δεν θα τον ακούσω και μάλιστα είχαμε φροντίσει ώστε να ακουστούν εν ηρεμία τα αιτήματά τους, γιατί σε πολλά μπορεί να έχουν δίκιο, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Αντί να έρθουν όμως το μεσημέρι και να συζητήσουμε ήρεμα όπως είχαμε αποφασίσει, προτίμησαν να μπουν στην αίθουσα το πρωί, να μη μας αφήσουν να συνεδριάσουμε και να μη μας αφήσουν και να βγούμε από την αίθουσα κλείνοντας τις πόρτες» αναφέρει ακόμη ο κ. Φορτσάκης.

«Είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω τη Σύγκλητο κανονικά, αλλιώς υπό το κράτος της σύγχυσης και του φόβου των μελών της από τέτοια περιστατικά, οι αποφάσεις της θα ήταν παράνομες» λέει ο κ. Φορτσάκης, για να συμπληρώσει ότι «όσοι αναμίχθηκαν σε αυτά τα επεισόδια θα κληθούν να λογοδοτήσουνν».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών επρόκειτο να συζητήσει σήμερα τα κρίσιμα θέματα της φύλαξης του ιδρύματος, των νέων συμβάσεων καθαριότητας και τα θέματα των διοικητικών του υπαλλήλων και των κενών που έχουν δημιουργηθεί.

Τελικά η συνεδρίαση αυτή δεν έγινε ποτέ, καθώς διακόπηκε όταν στον χώρο της συνεδρίασης εισήλθαν περίπου 30 φοιτητές, αλλά θα ορισθεί τις επόμενες ημέρες νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΙΩΞΗ, ΕΙΣΒΟΛΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση