Πειραιάς: Υπο κατάρρευση το νοσοκομείο «Μεταξά», καταγγέλλουν οι γιατροί  

«Στην πλήρη κατάρρευσή του» οδηγείται το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», αφού «την τελευταία πενταετία έχει υποστεί μια από τις πιο ανηλεείς και βίαιες μνημονιακές επιθέσεις» καταγγέλλουν οι γιατροί, σημειώνοντας ότι μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις ογκολόγων από το νοσοκομείο, υπηρετούν πλέον μόνο τέσσερις (δύο διευθυντές και δύο επιμελητές Β), από τους δεκατρείς που προβλέπει ο οργανισμούς.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καλούνται να σηκώσουν το βάρος 80 περίπου νοσηλευόμενων, 50 χημειοθεραπειών την ημέρα στο τμήμα ημερήσιας νοσηλείας, της ανά 4ημερο γενικής 24ωρης εφημερίας, των καθημερινών εξωτερικών ιατρείων, των ογκολογικών συμβουλίων και των εντός του νοσοκομείου εκτιμήσεων σε άλλες κλινικές. «Υπό αυτές τις συνθήκες εργασιακής εξόντωσης είναι αδύνατο να λειτουργήσει πλέον το Ογκολογικό Τμήμα», αναφέρουν οι γιατροί, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «σταγόνα στον ωκεανό» την πρόσφατη πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού με σύμβαση ενός έτους, καθώς οι κενές οργανικές θέσεις είναι οκτώ και ο όγκος της δουλειάς τεράστιος και βαθμιαία αυξανόμενος.

Το νοσοκομείο «έχει αφεθεί στο έλεος των ελλείψεων με τρόπο προκλητικό και ύποπτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι έχει υποστεί μείωση κλινών, έχει τραγικές ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα και η μείωση του αριθμού των εργαζομένων καθιστά τη λειτουργία του πλέον «επικίνδυνη».

Οι γιατροί του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την κάλυψη των κενών θέσεων ογκολογίας προκειμένου, όπως λένε, να μη χαθεί ούτε μία νοσηλευτική κλίνη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!