ΠΑΣΟΚ: σε συναυλίες τα χρήματα πρόληψης των πυρκαγιών! - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
Back

ΠΑΣΟΚ: σε συναυλίες τα χρήματα πρόληψης των πυρκαγιών!

Στην καταγγελία ότι μέρος των κονδυλίων του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη πυρκαγιών πήγαν σε συναυλίες αλλά και ότι η μερίδα του λέοντος στην Αττική δόθηκε όχι στους περιφερειακούς αλλά στο δήμο Αθηναίων προχώρησε ο πολιτικός εκπρόσωπος Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη από το 60 εκ. ευρώ που η κυβέρνηση διέθεσε στους δήμους, για τις πολιτικές πρόληψης, τα 31.274.000 τα μοίρασε βάσει κριτηρίων της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δε υπόλοιπα «το υπουργείο Εσωτερικών τα διαχειρίστηκε αδιαφανώς, κάτω από το τραπέζι». Πρόσθεσε δε με έμφαση ότι «θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσε ο κ. Νάκος να μας διαβεβαιώσει ότι τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν υπέρ συναυλιών» και τον κάλεσε να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν έχει συμβεί αυτό.

Τόνισε επίσης ότι από τα παραπάνω κονδύλια, ο δήμος Αθηναίων εισέπραξε 336.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των 14 δήμων της βορειοανατολικής Αττικής μόνον 500.000 ευρώ.

Κατέληξε δε λέγοντας κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πλήρη ανυπαρξία, προχειρότητα και πελατειακό σύνδρομο που υποκινεί τις πράξεις της».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!