ΠΑΣΟΚ: «Περισσότερα παιδιά φέτος στους παιδικούς σταθμούς»

«Τα παιδιά που θα ενταχθούν φέτος στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω του Προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, θα είναι περισσότερα κατά πολλές χιλιάδες από ό,τι πέρυσι». Αυτό, τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση Βουλευτού, οφείλεται στη συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας με τα συναρμόδια Υπουργεία και την ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «ήδη, εκτός από τα 149 εκ.€ που είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος για φέτος, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κα Ε. Χριστοφιλοπούλου αποφάσισε την επιπλέον ενίσχυση του προγράμματος από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 10εκ.€ τουλάχιστον. Έτσι ο αριθμός παιδιών που θα ενταχθούν φέτος θα ανέλθει τουλάχιστον στις 64.000 έναντι 57.500, που εντάχθηκαν πέρυσι και 48.360 πρόπερσι».
Η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την ΚΕΔΕ συνεχίζεται, προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι που θα επιτρέψουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότερα των 64.000 παιδιών, ανάλογα και με τον τελικό αριθμό των δικαιούχων, ο οποίος θα προέλθει από την εξέταση των ενστάσεων, η υποβολή των οποίων έχει καταληκτική προθεσμία την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 4:30μμ.
Σημειώνεται ότι φέτος κατατέθηκαν 98.212 αιτήσεις, εκ των οποίων 7.000 περίπου δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Από τις υπόλοιπες αιτήσεις, μόνο οι 71.277 είναι εντάξει ως προς τα δικαιολογητικά και περιλαμβάνονται στον προσωρινό Πίνακα που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.
Μετά την εκπνοή της προθεσμίας για ενστάσεις, και την εξέτασή τους, θα έχει καθοριστεί ο τελικός αριθμός των δυνητικά δικαιούχων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση