Πάρτι στο twitter με τα «σκοιλ ελικικου» των self tests -Τι συνέβη τελικά -Η απάντηση της ΝΔ

Το «Σκοιλ ελικίκου» θυμήθηκαν οι χρήστες του Twitter μετά τα ακατανόητα μηνύματα και τους σουρεαλιστικούς τίτλους που εμφανίστηκαν στην οθόνη των φαρμακοποιών στην πλατφόρμα για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ, προκειμένου να χορηγήσουν τα Self Tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τα μηνύματα ήταν αντίστοιχα με αυτά στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης των επιστημόνων και το πάρτι στο Twitter ξεκίνησε. Μετά το θόρυβο υπήρξε ο ισχυρισμός πως τα «ακαταλαβίστικα» μηνύματα ενδεχομένως να προκύπτουν αν ο χρήστης έχει αφήσει την αυτόματη μετάφραση στον υπολογιστή του.

Οπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Fake News του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Μετά τα fake news για τη Siemens και για τα self tests που παραδόθηκαν χωρίς να πληρούν δήθεν τις προδιαγραφές, σήμερα ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests συνεχίστηκε με fake news για την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορηγήσή τους.

Από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του google translate το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει αν εφαρμόσει κανείς την ίδια μέθοδο στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικό ήταν οι χρήστες του Twitter να στήσουν γλέντι, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά αποτελούν προϊόν της μετάφρασης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ, SELF TEST


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!