Παράθυρο για νέα ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία ανοίγει ο Κατρούγκαλος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει νέα ενιαία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους εκπροσώπους των δανειστών, άφησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στον Real FM 97,8.

«Έχουμε εναλλακτικά σχέδια τα οποία θα είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών θα είναι ένα από τα δύο που θα τεθούν κατά τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, εκτός των εργασιακών.

Σχετικά με τη « μαύρη τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων, ανέφερε ότι « αν δεν έχουμε επιστροφή στην ανάπτυξη μαύρη τρύπα θα παραμείνει».

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΕΕ, εδώ και χρόνια, ζητεί έναν μόνιμο τρόπο διευθέτησης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ που αγγίζουν τα 11 δισ. ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση και το πάγωμα των χρεών σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αποποίησης του οφειλόμενου ασφαλιστικού χρόνου.

Ο κ.Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την καταβολή χαμηλότερων ποσών ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους το 2017, αντί του περιορισμού των δικαιούχων, ενώ προσέθεσε ότι στους θεσμούς θα τεθεί και το ζήτημα της δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων από αυτοαπασχολουμενους και επιστήμονες.

Για τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου όσον αφορά στα εργασιακά, ο κ.Κατρούγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι «δεν προσπαθούμε απλώς να αποκρούσουμε τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά προωθούμε τις θέσεις μας».

Παράλληλα διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το ΔΝΤ δεν έχει θέσει ποτέ θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

«Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων» τόνισε και έκανε την πρόβλεψη ότι «το ΔΝΤ δεν θα καταφέρει να προωθήσει τις ακραίες θέσεις του όπως δεν κατάφερε να προωθήσει τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις»

Ο Υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε των αλλαγών που έγιναν στο ασφαλιστικό με γνώμονα την ισονομία και τόνισε ότι μόνο το 10% των επικουρικών συντάξεων του Αυγούστου μειώθηκαν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΑΕΕ, ΟΦΕΙΛΕΣ, ΕΣΕΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!