Παράταση στη Διπλή Ανάπλαση - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Δεκέμβριος
Back

Παράταση στη Διπλή Ανάπλαση

Παράταση στη Διπλή Ανάπλαση έδωσε η Βουλή με την ψήφιση τροπολογίας από τους βουλευτές της συμπολίτευσης σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών. Με το νόμο, το υπάρχον γήπεδο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας «δύναται να λειτουργεί νομίμως» όχι περισσότερο από πέντε 5 χρόνια, ενώ νομιμοποιούνται οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις του και «παγώνει» για πέντε χρόνια η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με το νόμο, το γήπεδο του Παναθηναϊκού «δύναται να λειτουργεί νομίμως μέχρι την έκδοση άδειας λειτουργίας του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό και την κατεδάφιση αυτού και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των πέντε ετών από τη δημοσίευση του παρόντος!»

«Αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου» είπε ο αν. υπουργός Στ. Καλαφάτης και κατέθεσε σχετική προσθήκη στο νομοσχέδιο. Διευκρίνισε δε σε δήλωσή του ότι «το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου κι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά». «Θα ελεγχούν τα πάντα κι αυτό το προφυλάσσουμε με την συγκεκριμένη ρύθμιση» ανέφερε.

Σχετικά

«Πράσινο» φως για Λεωφόρο, Βοτανικό

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!