Παράταση εως το τέλος του 2015 για τις συμβάσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, προκειμένου να συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα  του Οργανισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και στη διασφάλιση της πρόσβασης των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού.

Ο κ. Κοντός σημείωσε ότι το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας,  έχει δώσει παράταση στις ισχύουσες συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2015. Οι παραπάνω συμβάσεις θα επικυρωθούν με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των συμβεβλημένων γιατρών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η διαδικασία σύναψης συμβάσεων με νέο πλαίσιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους γιατρούς να συμμετάσχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων, βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).  Στόχος όλων των πλευρών είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΟΠΥΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!