Παράνομη η απεργία στη ΔΕΗ – Ο Μητσοτάκης κρατάει ανοικτό το Εθνικό Τυπογραφείο για τα «φύλλα πορείας» (ΦΕΚ)

Ένα βήμα πριν από την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς το πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη έκρινε το πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΔΕΗ κηρύσσοντας παράλληλα και καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης. Με αυτό τον τρόπο έδωσε στην ουσία στην κυβέρνηση το πράσινο φως να μοιραστούν τα «φύλλα πορείας».

Συγκεκριμένα, με απόφαση του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΕΚ),  εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, που δεν είναι άλλοι από το τύπωμα των φύλλων πορείας. Εάν το δικαστήριο κρίνει παράνομη την απεργία και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν συμμορφωθούν τότε θα γίνει χρήση του νόμου 3536/2007 για την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

ΦΕΚ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΑΠΕΡΓΟΙ ΔΕΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!