Παραδόθηκε η Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος στο ΕΣΡ

Τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) παρέδωσε σήμερα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε επίπεδο υλικοτεχνικό, οικονομικό, ανθρώπινου δυναμικού κ.λπ., ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να επιτελέσει απρόσκοπτα τον θεσμικό και ελεγκτικό της ρόλο. Αυτή τη δημόσια δέσμευση επανέλαβε ο Νίκος Παππάς στην σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρό της, Αθανάσιο Κουτρουμάνο, τον Αντιπρόεδρο, Ροδόλφο Μορώνη και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΕΣΡ.

Η νέα υπηρεσία δίνει στους χρήστες – μέλη του ΕΣΡ τη δυνατότητα να μελετούν το πρόγραμμα ευρείας γκάμας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Με τον τρόπο αυτό, το ΕΣΡ αποκτά τη δυνατότητα ενδελεχούς εποπτείας του μεταδιδόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, ώστε να προχωρά στην επιβολή των προβλεπόμενων (χρηματικών ή άλλων) κυρώσεων σε κάθε περίπτωση παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ψηφιακή web πλατφόρμα: 1) προβάλλει και καταγράφει το πρόγραμμα δώδεκα τηλεοπτικών σταθμών, εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας (Αττική), καθώς και δώδεκα ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής. 2) Είναι ενεργή σε μόνιμη βάση και λειτουργεί από οποιοδήποτε υπολογιστή ή συσκευή, μέσω διαδικτύου, με προσωπικό κωδικό πρόσβασης. 3) Παρέχει άμεσες αποδείξεις για την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας μέσω ελέγχου της ποιότητας του προγράμματος. Και τέλος, 4) παρέχει δυνατότητα μέτρησης της πολιτικής πολυφωνίας.

Η Διαδικτυακή Πλατφόρμα αποκτήθηκε μετά τη διενέργεια διαγωνισμού και έναντι 54.000 ευρώ (+ΦΠΑ). Το ΕΣΡ παρέλαβε ένα πλήρες, σύγχρονο και λειτουργικό εργαλείο και μάλιστα με διευρυμένες δυνατότητες σε σχέση με το προϋπάρχον – το οποίο είχε κοστίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς επί της ουσίας να λειτουργήσει ποτέ αποτελεσματικά, έως ότου κατέστη πλήρως ανενεργό το 2014.

Κατά την παράδοση της πλατφόρμας από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ΕΣΡ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Σήμερα είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το ΕΣΡ με αφορμή την παράδοση του εργαλείου Παρακολούθησης και Αναζήτησης των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Το ΕΣΡ απαρτίζεται από ανθρώπους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, αλλά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους υπάρχει και η ανάγκη της υλικοτεχνικής στήριξης, που εμείς ως Πολιτεία θέλουμε και πρέπει να παρέχουμε. Το νέο λειτουργικό και εύχρηστο εργαλείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής και να αντικαταστήσει το προηγούμενο αναποτελεσματικό και παράλογα ακριβό σύστημα. Πλέον, η κοινωνία περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΕΣΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!