Παππάς: Οι ανισότητες μειώνονται μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα, μαζί με τους Πρέσβεις της Σλοβακίας, της Κορέας, του Καναδά και της Ολλανδίας στην Αθήνα, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την κοινή εκδήλωση των τεσσάρων Πρεσβειών, «Digital Policy for Better Lives», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στην Ολλανδική Πρεσβεία.
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης της υπουργικής συνάντησης του ΟΟΣΑ στην Αθήνα, αύριο και μεθαύριο, με θέμα την περιφερειακή πολιτική και πιο συγκεκριμένα τις «Μεγάλες τάσεις: Κτίζοντας καλύτερο μέλλον για τις περιφέρειες, τις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές».
Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται ότι η εικόνα της χώρας μας βελτιώνεται. Καθώς βγαίνουμε από την κρίση, παίρνουμε τη θέση που μας αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη των τεχνολογικών εξελίξεων και της συγκροτημένης πολιτικής για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Η μείωση των ανισοτήτων και η άνοδος της ευημερίας περνούν μέσα και από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως αυτές θα γίνουν εργαλείο σύγκλισης και όχι μήτρα νέων ανισοτήτων, οικονομικών και κοινωνικών». Συμπλήρωσε, επίσης: «Υλοποιούμε ψηφιακά έργα μεγάλης κλίμακας και στο πλαίσιο του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου έχουμε επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, έως το 2022. Έχουμε ωριμάσει μεγάλα ψηφιακά έργα τα οποία θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, η επιχειρηματικότητα και η πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα».
Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, σημείωσε: «Η καινοτομία είναι το κλειδί για να αναπτύξουμε τις στρατηγικές της χώρας μας την επόμενη μέρα. Κινηθήκαμε σε δύο μέτωπα: από τη μία να δημιουργήσουμε μια Ενιαία Ψηφιακή Στρατηγική και από την άλλη να αποδεσμεύσουμε 1,2 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο παρελθόν δεν υπήρχε κανένα σχέδιο με συγκεκριμένους τομείς παρέμβασης, όπως η ηλεκτρονική υπογραφή, η ψηφιοποίηση της γεωργίας. Παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν πάνω από 2 δισ. στην οικονομία».
Η Πρέσβης της Σλοβακίας, Iveta Hricová, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ο Υπουργός στηρίζει την εκδήλωσή μας στην Ελλάδα που τελείωσε με επιτυχία τα οικονομικά της προγράμματα και διαπίστωσε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει άμεσο αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία και την καθημερινότητα των πολιτών».
Ο Πρέσβης της Κορέας, Soo-suk Lim, τόνισε: «Η Κορέα θέλει να συνεργαστεί με την Ελλάδα και να μοιραστεί την τεχνογνωσία της για τις νέες τεχνολογίες και το 5G. Μέχρι το 2024 χτίζουμε μια έξυπνη πόλη στην Κορέα με δίκτυα υψηλών ταχυτήτων που θα καλυτερέψουν τις ζωές των πολιτών μας».
Ο Πρέσβης του Καναδά, Mark Allen, σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον κ. Παππά και την ελληνική Κυβέρνηση για τη στήριξη. Είμαστε χαρούμενοι που η χώρα μας συμμετέχει στην εκδήλωση, καθώς ο Καναδάς είναι μια μοντέρνα βιομηχανοποιημένη οικονομία, κάτι που σημαίνει ότι βασιζόμαστε πολύ στην ψηφιακή τεχνολογία».
Ο Πρέσβης της Ολλανδίας, Caspar Veldkamp, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, η οποία όχι μόνο καταλαβαίνει τη σπουδαιότητα της ψηφιακής τεχνογνωσίας, αλλά κάνει και σημαντικά βήματα στον τομέα. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση, προκειμένου να εκφράσουμε την πίστη μας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα, μια χώρα τόσο σημαντική για την ευρωζώνη, απέδειξε πως η ανάκαμψη των οικονομιών δεν γίνεται κοιτώντας μόνο τα μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και την καθημερινή οικονομία, που είναι η καινοτομία».
Ο Δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης, σύμβουλος της Helexpo για το project «Digital Greece powered by ΥπΨΗΠΤΕ», δήλωσε: «Το forum έχει στόχο να καταδείξει πως η καινοτομία μας αφορά όλους, καθώς βελτιώνει την καθημερινή ζωή κάθε πολίτη. Οι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες, οι Έλληνες startuppers έχουν αποδείξει, μέσω της πρωτοβουλίας #DigitalGreece, ότι μπορούν να παίξουν διεθνώς πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΠΠΑΣ, ΝΕΕΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!