Παπούλιας προς Ραγκούση: θα τα καταφέρουμε

Το σχέδιο «Καλλικράτης» και ο «Κώδικας Ιθαγένειας» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, πρόκειται «για δυο πραγματικά μεγάλα θέματα, για μεγάλες αλλαγές που πιστεύουμε ότι τις έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος και κυρίως οι πολίτες«.

Επισήμανε δε ότι «ήρθε η ώρα να περάσουμε, ως χώρα, από τα λόγια στις πράξεις για αυτά τα θέματα, που συζητούμε πολλά χρόνια».

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας αφού ευχήθηκε στον υπουργό καλή δύναμη, τόνισε «θα τα καταφέρουμε», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει η σχετική θέληση.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον πρόεδρο το σχέδιο «Καλλικράτης», αυτήν «τη μεγάλη δομική αλλαγή και για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και για την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση«.

«Του παρουσίασα τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία θα μπορέσουμε να γίνει πράξη αυτή τη μεγάλη δομική αλλαγή, γιατί την έχει ανάγκη ο τόπος και πάνω από όλα γιατί την έχουν ανάγκη οι πολίτες. Τους το οφείλουμε, το δικαιούνται. Επίσης, τον ενημέρωσα για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η διαβούλευση της οποίας ολοκληρώθηκε, σχετικά με τις αλλαγές στον Κώδικα Ιθαγένειας και σχετικά με την πρόβλεψη για παροχή δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές για τους ομογενείς και τους αλλοδαπούς οικονομικούς μετανάστες», είπε ο κ. Ραγκούσης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση  εάν θα επανέλθει το 42% απάντησε ότι «περιλαμβάνεται στις προτάσεις μας, που από χθες έχουν τεθεί σε διαβούλευση και προς την Αυτοδιοίκηση και προς του πολίτες και τα κόμματα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!