Παπαγγελόπουλος: Αντισυνταγματική η τροπολογία για αμνήστευση τραπεζικών στελεχών για δάνεια

«Αντισυνταγματική» και «επονείδιστη» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την τροπολογία που είχε ψηφιστεί και προέβλεπε ότι δεν συνιστά απιστία, για διοικήσεις και στελέχη τραπεζών, η σύναψη δανείων με νομικά πρόσωπα αν υπάρχει έγκριση αρμοδίων επιτροπών των τραπεζών και αν τηρήθηκαν κανονιστικές διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην τροπολογία αυτή, έγινε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου με την οποία κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «γιατί τόσα χρόνια δεν βρέθηκαν οι ένοχοι των θαλασσοδανείων και ενώ το πόρισμα Καλούδη παραπέμπει τους πρωταγωνιστές, με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

«Το πόρισμα Καλούδη είναι μια εξαίρετη εργασία. Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έχει μια εξαίρετη πορεία, τον γνωρίζω από χρόνια και έχω παρακολουθήσει την πορεία του, και τότε ήρθε η επονείδιστη τροπολογία και, προκειμένου να τεθεί εκ ποδών το πόρισμα Καλούδη, ψηφίστηκε εκείνη τη νύχτα. Έχω πει πολλές φορές, και θα το ξαναπώ, ότι η τροπολογία αυτή, για μένα, είναι αντισυνταγματική γιατί υποκρύπτει αμνηστία. Ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο, η οποία εμπλουτίστηκε με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής και θα επαναλάβω ότι την αντισυνταγματικότητα δεν την κρίνουν οι εισαγγελείς αλλά τα αρμόδια δικαστήρια και ο νοών νοείτο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Είχε προηγηθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που είπε ότι η συζήτηση αυτή γίνεται σε μια στιγμή που εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε να συσχετισθεί η υπόθεση των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ και των κομμάτων με το πόρισμα Καλούδη. Ο κ. Νικολόπουλος επικαλέστηκε εξάλλου τα όσα ακούστηκαν στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ και που έκαναν και γνωστό τον τρόπο με τον οποίο οι εισαγγελικοί λειτουργοί έβαλαν στο αρχείο αυτή την υπόθεση. «Ένας εισαγγελικός λειτουργός, ένας ήρωας θα έλεγα, – παρότι οι συγκυβερνήτες Σαμαράς-Βενιζέλος ήθελαν να κουκουλώσουν την υπόθεση και έβαλαν τρεις καψερούς βουλευτές επαρχίας να φέρουν μια τροπολογία και να αθωώσουν τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων εκείνων των τραπεζικών δανείων που καλείται να πληρώσει σήμερα ο ελληνικός λαός – εκείνος λοιπόν ο εισαγγελικός λειτουργός, αντιστάθηκε και στο πόρισμα του πρότεινε 50-60 άτομα να καθίσουν στο εδώλιο, πρώην υπουργούς, τραπεζικά στελέχη, και τώρα κάνουμε τζάμπα μαγκιές» είπε ο κ. Νικολόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΜΝΗΣΤΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!