Παπαγεωργίου: Δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει η ΛΑΡΚΟ

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κλείσει η ΛΑΡΚΟ, όπως τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Mιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για τον αν θα κλείσει η εταιρεία ο κ. Παπαγεωργίου είπε: «Όχι, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, ούτε σκέψη αν θέλετε να είμαι απόλυτα ευθύς. Αυτό το οποίο κοιτούμε με τη ΛΑΡΚΟ –επειδή όντως όπως ξέρουμε όλοι είναι μία από τις προβληματικές εταιρίες εδώ και πάρα πολλά χρόνια- σήμερα στη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα θα πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα, της ΛΑΡΚΟ και ορισμένων άλλων εταιριών αυτού του είδους. Αυτό το οποίο έχουμε συζητήσει είναι με μία φόρμουλα η οποία θα μπορέσει να εκκαθαρίσει τα βάρη τα οποία φέρει η ΛΑΡΚΟ και ταυτόχρονα να μπορέσει να συνεχίσει χωρίς να κλείσει ούτε μία ημέρα, να περάσει σε επενδυτές ή σε επενδυτή, ο οποίος θα δώσει τα κεφάλαια τα απαιτούμενα για να προχωρήσει αυτή η εταιρία στο μέλλον».

Οσον αφορά στο προσωπικό της επιχειρησεις ο  υφυπουργός  ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. «Απ’ όσο γνωρίζω από τις προτάσεις των ενδιαφερομένων δεν υπάρχει καμία πρόθεση που να αφορά το προσωπικό. Η εκκαθάριση της εταιρίας έχει να κάνει με τα βάρη της. Η ΛΑΡΚΟ και κατά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, όχι μόνο κατά τη δική μου άποψη, έχει το προσωπικό που χρειάζεται», πρόσθεσε.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΛΑΡΚΟ, ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!