Παπαευαγγέλου: Χρήση μάσκας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες -Τι θα γίνει (βίντεο)

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο Νοσοκομείο «Αττικόν».
Όπως είπε, «δεν είμαστε σίγουροι ότι μετακινώντας την ημερομηνία κατά μία εβδομάδα θα έχουμε όντως όφελος. Από την άλλη θα πρέπει να δούμε προσεκτικά τι θα γίνει τις επόμενες δέκα μέρες από πλευράς κρουσμάτων». Eξετάζονται όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Απευθυνόμενη προς τους γονείς, η κ. Παπαευαγγέλλου τόνισε ότι η χρήση μάσκας είναι ασφαλής. «Σίγουρα είναι άβολο, αλλά είναι ασφαλές».
«Ως παιδιατρική κοινότητα, διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι η μάσκα είναι ασφαλής» επισήμανε, ενώ αναφέρθηκε στην εκπαίδευση που θα γίνει στα μικρά παιδιά για τη σωστή χρήσης της μάσκας.
Στα διαλείμματα οι μαθητές δεν θα φορούν μάσκες ενώ θα υπάρχουν ξεχωριστά διαλείμματα.
Ειδική αναφορά έκανε στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Όπως εξήγησε, στις εδικές δομές θα υπάρξουν άλλοι τρόποι προστασίας – οι εκπαιδευτικοί θα έχουν διπλή προστασία με μάσκα και προμετωπίδα, ενώ τα παιδιά δεν θα φορούν μάσκα. Όσα παιδιά είναι δεκτικά, θα μπορούν να φορούν προμετωπίδα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΑΜΕΑ, ΜΑΣΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!