πανούσης-βαρυποινίτες-διευθύνουν-το-166522
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 20.05.2015 | 08:07

Πανούσης: Βαρυποινίτες διευθύνουν τον Κορυδαλλό – Οι “κοκκινες” πτέρυγες

Επιστολή-βόμβα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάσταση που επικρατεί εντός των φυλακών Κορυδαλλού δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Στο επίσημο έγγραφο του Γιάννη Πανούση περιγράφεται η κατάσταση χάους που επικρατεί στον Κορυδαλλό και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για οργάνωση τρομοκρατικών χτυπημάτων και εγκλημάτων του κοινού Ποινικού Δικαίου μέσα από τα κελιά.

Οι «Κόκκινες» πτέρυγες

Το περιεχόμενο του εγγράφου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, βασίστηκε στο δίκτυο πληροφοριών που έχουν υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στις «κόκκινες» πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στην ηγεσία της Αστυνομίας έκαναν λόγο για νέες ζυμώσεις μεταξύ κρατουμένων για τρομοκρατία και μεγαλοποινικών, χρήση λάπτοπ και τάμπλετ στα κελιά, έλεγχο ολόκληρων πτερύγων από βαρυποινίτες και «αλισβερίσια» που σχετίζονται με την αγορά τεχνολογικών μέσων για τα οποία υπάρχει «τιμοκατάλογος».

Ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Σώματος και έτσι αποφασίστηκε να ενημερωθεί επισήμως το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να λάβει μέτρα, σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και της Χρυσής Αυγής σε ειδικές αίθουσες στον Κορυδαλλό. Την Παρασκευή, μάλιστα, ξεκινά και το δικαστήριο για τον «Επαναστατικό Αγώνα», που θα αυξήσει περισσότερο την ανησυχία, καθώς οι τρεις δίκες με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα θα διεξάγονται στον ίδιο χώρο.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αρμόδιους αξιωματικούς είναι ότι, παρά τις αποκαλύψεις που έγιναν μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις φυλακές, υπάρχουν ακόμα κρατούμενοι που κάνουν απόλυτο κουμάντο στο χώρο τους.

Χαλαρά τα μέτρα ασφαλείας παρά την αποκάλυψη της επιχείρησης «Γοργοπόταμος»

Ο εντοπισμός του Ξηρού είχε φέρει στο φως το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που σχεδιάστηκε μέσα στον Κορυδαλλό από μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που είχαν στη διάθεσή τους όλα τα τεχνολογικά μέσα για να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο. Ενδεικτικό είναι ότι έδιναν στα επισκεπτήρια ηλεκτρονικές σημειώσεις με ακριβείς οδηγίες για επιθέσεις και μετρητά για αγορά όπλων.

Αρκετούς μήνες μετά και ενώ το τρομοκρατικό χτύπημα απετράπη την τελευταία στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές παραμένουν -όπως περιγράφεται στο ενημερωτικό έγγραφο- χαλαρά.

Το έγγραφο, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αποδείχθηκε… προφητικό, καθώς λίγες ημέρες μετά την αποστολή του στο υπ. Δικαιοσύνης κρατούμενοι της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα όπου γινόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής.