Πανελλαδικές: Το «απευκταίο» σενάριο του Σεπτεμβρίου -Τι θα γίνει με τα σχολεία

Πανελλαδικές μέχρι και τον Ιούλιο είναι η επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας με το απευκταίο σενάριο να τις τοποθετεί χρονικά τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο OPEN TV και τη Φαίη Μαυραγάνη, η προσπάθεια γίνεται ώστε να διεξαχθούν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται με την προγραμματισμένη ημερομηνία τους, δηλαδή τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο. Η υπουργός ανέφερε ότι το απευκταίο σενάριο είναι η διεξαγωγή τους τον Σεπτέμβριο, κάτι που είναι σε άμεση συνάρτηση με τα μέτρα που θα βρίσκονται σε εφαρμογή και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν το πει ο κ. Τσιόδρας, ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός στις τάξεις.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η περικοπή της σχολικής ύλης, η οποία όμως καθορίζεται από το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων. «Θα ανακοινώσουμε την ύλη μόλις έχουμε πληρέστερα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε.

Η κα Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Μάλιστα ανέφερε ότι «τα δεδομένα που μας δίνει ο κύριος Τσιόδρας, δεν μας δείχνουν ότι δεν θα ξανανοίξουν φέτος».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!